De selectie – Kiera Cass – Review

De Selectie, geschreven door Kiera Cass, is het eerste boek uit de Selectie serie.

Deze serie bestaat uit drie boeken:

 • De Selectie
 • De Elite
 • De One.

Later werden er nog 2 boeken aan deze serie toegevoegd:

 • De Prinses
 • De Kroon.

Netflix heeft laten weten dat ze het eerste deel van deze trilogie, nl. De Selectie, zouden verfilmen.

EvenDelen.be De Selectie Kiera Cass Review

Kiera Cass.

Kiera Cass is geboren in South Carolina. Ze studeerde geschiedenis aan de Radford University. Ze woont met haar man, zoon en dochter in Christiansburg, Virginia.

In 2009 publiceerde Cass zelf haar eerste boek: The Siren. Ze raakte echter pas bekend toen ze via een uitgeverij haar serie The Selection (de Selectie in het Nederlands) uitbracht.

Oorspronkelijk zou the Selection een trilogie worden, maar inmiddels bestaat deze serie uit vijf boeken, waarvan de laatste in 2016 uitkwam.

Leuk weetje: ze verzamelt tiara’s.

Waarover gaat het boek De Selectie?

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig kastenleven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. 
De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. 
Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. 
Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Wat vond ik van het boek De selectie van Kiera Cass?

Toen ik dit boek startte, deed het verhaal me een beetje denken aan Bridgerton en The Hunger Games.

Het deed me aan de ene kant aan Bridgerton denken omdat ook hier een aantal geselecteerde dames er voor strijden om als bruid gekozen te worden. Echter staat er meer op het spel want de winnares zal niet enkel in het huwelijk treden, maar ook de toekomstige kroon dragen. Het is namelijk de prins van Illéa die zijn bruid zal kiezen tijdens deze selectie. Net zoals in Bridgerton kan je rekenen op de pracht en praal van de elite, oogverblindende jurken enz.

Het deed me aan de andere kant aan The Hunder Games denken maar dan doel ik niet op effectieve spelen waar ieders leven op het spel staat. Illéa kan je zien als het nieuwe Amerika, na de vierde wereldoorlog. Aan de ene kant heb je het koningshuis en aan de andere kant de bevolking. Echter is de volledige bevolking in kasten verdeeld. Ben je geboren in kast Eén dan heb je een uitstekend leven zonder tekorten. Maar ben je geboren in de laagste kaste, Acht, dan heb je haast geen dak boven je hoofd, geen geld om eten te kopen, … je bent het laagste van de maatschappij en letterlijk straatarm. Het is te begrijpen dat niet iedereen blij is met dit kastenstelsel. Regelmatig wordt het koningshuis dan ook aangevallen door rebellen.

Een meisje uit de lagere kaste, America, werd ook geselecteerd voor deze ‘wedstrijd’. Echter weet ze niet of ze ooit wel prinses wil worden en is ze verward door haar gevoelens voor de prins Maxon en haar ex-vriendje / jeugdliefde Aspen.

Ergens was ik bang dat ik terecht kwam in een constante driekhoeksrelatie, maar dit viel nog best mee alhoewel ik er op sommige momenten toch even bij moest zuchten.

Ook had ik geen zin in high school drama waarbij 35 dames elkaar afmaken om de wedstrijd te winnen. Het is eerder mooi om te lezen hoe er bepaalde mooie vriendschappen ontstaan.

Uiteindelijk had ik maar 1 dag nodig om dit boek uit te lezen. Hoewel alles wel wat voorspelbaar lijkt, heb ik er toch mijn gedachten me kunnen verzetten. Ik start nu met het tweede deel van deze serie en ik hoop ergens op wat verrassende wendingen om het verhaal boeiend te houden.

Lees jij graag series of liever afzonderlijke verhalen?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “De selectie – Kiera Cass – Review

 1. frederique

  juli 28, 2022 at 7:18am

  Ah ja, dat klinkt inderdaad als iets dat het goed zou doen als verfilming. Ik begrijp dat Netflix hier achteraan gaat.

 2. Tessa

  juli 27, 2022 at 5:46pm

  Ik lees graag afzonderlijke boeken, omdat ik merk dat ik vaak halverwege bij een serie begin of helemaal vergeet de andere delen te kopen

 3. Gea

  juli 27, 2022 at 3:03pm

  Ik ben zelf niet z’n lezer eigenlijk. Maar voor de liefhebbers een handig artikel

 4. Linda

  juli 27, 2022 at 2:40pm

  Oh wat een heerlijke serie. Net als je review over Siren, ben ik erg benieuwd naar deze boeken!

 5. Rosalyn

  juli 26, 2022 at 3:45pm

  Het maakt mij niet zoveel uit, of het series zijn of los te lezen boeken. Als ze maar boeiend zijn. Het is wel zo dat het bij series vaak op hetzelfde neer gaat komen en dan is het vaak beter om de boeken niet allemaal achter elkaar te lezen.

 6. Linda Swinkels

  juli 26, 2022 at 3:42pm

  Ik lees het liefst afzonderlijke verhalen welke waargebeurd zijn, maar thrillers vallen bij mij ook in de smaak.

 7. Elena-Katerina Pirmouss

  juli 26, 2022 at 11:36am

  Ik lees heel graag boeken die deel uitmaken van een serie maar lees ook af en toe afzonderlijke verhalen.
  Series die ik geweldig vind staan ook heel mooi als geheel bij elkaar in mijn boekenkast.

 8. Claire

  juli 26, 2022 at 11:14am

  Wat een prachtige covers! Ik wou dat ik tijd had om dit soort romans te lezen.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!