Night Thinker, geschreven door Luna Van Roosen is het tweede en laatste deel van de boekenserie: Day Dreamer & Night Thinker. Day Dreamer is het eerste boek dat Luna Van Roosen schreef, ze was toen 19 – 20 jaar oud. Ze combineerde het schrijven met haar studies. Lees hier meer over dit boek.
Luna Van Roosen.
Wat vertelt het boek over Luna Van Roosen?
Luna Van Roosen is een dynamische persoonlijkheid die op kerstavond 1999 geboren werd met een pen in de hand. Ze omschrijft zichzelf als een Day Dreamer and a Night Thinker. Met andere woorden: haar brein staat nooit stil en is altijd bezig met het bedenken van nieuwe verhalen. Luna studeert Biomedische laboratoriumtechnieken, maar daarnaast is zij vooral met verhalen en boeken bezig. Van kleins af aan had zij al een fascinatie voor mythen, sprookjes en andere "oerverhalen". "Fantaseren" deed ze altijd al, "schrijven" bleek de volgende logische stap. Na een presentatie over schrijven kwam ze in contact met Sandra J. Paul, die sinds twee jaar haar mentor is en haar begeleidt. Naast schrijven is Luna ook een fervent tekenaar, leest ze altijd en overal boeken, houdt ze van ballet, nachtelijke wandelingen en lang uitslapen om mooie dromen te beleven. Haar hond Noukie houdt een bijzonder plekje in haar hart. Luna doet vrijwilligerswerk in de bibliotheek, omdat ze altijd al iets heeft gehad met boeken. Af en toe waagt Luna zich aan een schrijfwedstrijd, waarbij ze lovende kritieken krijgt van de jury, zoals deze: "We waren onder de indruk van jouw verhaal. Jouw straffe proza is beeldend en onbeschaamd; je sleurt de lezer mee in een nieuwe wereld. Je speelt met woorden; je werk liet bij ons dan ook een diepe indruk na. We willen meer van je lezen in de toekomst." Day Dreamer was haar debuut. Night Thinker is het tweede deel uit deze reeks.
Waarover gaat het boek Night Thinker van Luna Van Roosen?
Wat vertelt de kaft van het boek?
De waarheid zit verborgen in de schaduw. "Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins en een kasteel vol familiegeheimen. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat het mijn leven in groot gevaar brengt." Lora's aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby's familiegeheimen. Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby's verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken, maar bij elke ontdekking komt ook haar eigen veiligheid verder in het gedrang. Is zij in staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar is weggelegd in dit sprookje? Night Thinker is het tweede en laatste deel uit een tweeluik, het slot op het succesvolle Day Dreamer.
Wat vond ik van het boek Night Thinker van Luna Van Roosen?
Het boek.
Ik kocht deel 1 (Day Dreamer) en deel 2 (Night Thinker) in eerste instantie omdat deze twee boeken zo ontzettend mooi gemaakt zijn. De hardcover ziet er prachtig uit maar ook de pagina’s van het boek. Elke dubbele pagina van elke hoofdstuk is voorzien van een tekening. Ik heb een zwak voor boeken waar zoveel aandacht uitgaat naar schoonheid dus kon ik er gewoonweg niet aan weerstaan. Maar wat vond ik nu van het verhaal?
De schrijfstijl.
Deze twee boeken vallen onder het genre Young Adult. De schrijfstijl heeft iets speciaals, iets dromerigs, iets heel poëtisch. Alles wordt bloemig en kleurrijk omschreven. Omdat ik meestal thrillers lees, was dit best wat aanpassen voor mij. De schrijfstijl zorgt er ook voor dat je best de tijd neemt om in het boek te lezen op een moment waar je ongestoord kan doorlezen.
Wat me wel opviel is dat ik net door deze schrijfstijl in het tweede boek, moeite had om mijn aandacht bij het boek te houden. Met momenten verdronk ik gewoon in de overtallige bloemige en kleurrijke omschrijvingen.
Het verhaal.
Het verhaal van het tweede boek in deze serie verloopt nogal traag. Gedurende de eerste honderd pagina’s was er voor mij te weinig spanning, te veel spelende kinderen, te veel ‘gedachten’. Het kwam een beetje herhalend over. Dit vond ik spijtig vooral omdat je ondertussen ook wel al door hebt hoe het verhaal en het einde in elkaar zit.
Ook vond ik dat de verhaallijn verloren ging in de schrijfstijl zoals ik hierboven aanhaal. In dit boek had ik graag meer details geweten over het verhaal in plaats van talrijke poëtische omschrijvingen. Versta me niet verkeer, Luna Van Roosen heeft een uniek schrijftalent. Echter mag het ‘dromerige’ niet ten koste van het verhaal zijn. Al bij al heb ik toch nog genoten van het boek maar had ik meer details van het verhaal verwacht.
Ook interessant:
Wat is jouw favoriete boek?