Genesis – Karin Slaughter – Review

Genesis, geschreven door Karin Slaughter, behoort tot de Will Trent boekenreeks. Hoewel deze serie ook een onderdeel is van de Sara Linton reeks, zijn in deze boeken de hoofdrollen eerder weggelegd voor inspecteur Will Trent en zijn partner Faith Mitchell. Genesis is het derde deel in deze Will Trent serie, maar kan perfect afzonderlijk gelezen worden, het is dus niet noodzakelijk om alle voorgaande boeken te lezen om dit verhaal te kunnen volgen.

Genesis Karin Slaughter

Karin Slaughter.

De kaft vertelt ons het volgende over Karin Slaughter:

Met haar ijzingwekkende thrillers verwierf Karin Slaughter (1971) internationaal de titel "Koningin van de suspense", lof van haar collega-misdaadschrijvers en een schare trouwe fans.
Want wie eenmaal een Slaughter gelezen heeft, wil er geen een meer missen.

Karin Slaughter is een Amerikaans thrillerschrijfster geboren in een kleine stad in de staat Georgia. Haar boeken werden uitgegeven in meer dan 120 landen waarvan er meer dan 35 miljoen exemplaren wereldwijd werden verkocht. Haar boeken draaien hoofdzakelijk rond geweld tegen vrouwen.

"Het woord pageturner lijkt voor Karin Slaughter te zijn uitgevonden" - Veronica Magazine
"Slaughter schrijft geen gewelddadige slice and dice novels: het zijn parels van passie, met de vraag 'waarom?' in neonlicht beschreven" - de Volkskrant
"Met haar compacte, directe stijl, haar sporadische grimmige humor en vooral de passie waarmee ze schrijft, staat Karin Slaughter aan de absolute top." - de Morgen

Will Trent serie – volgorde.

De hoofdpersonages van de Will Trent serie zijn uiteraard Will Trent en zijn partner Faith Mitchell. Wat later in deze boekenreeks verschijnt dan ook Sara Linton in deze boeken nadat ze Grant County verliet om in Atlanta een nieuw leven op te bouwen.

Dit is de volgorde van de Will Trent serie:

1. Triptiek

2. Versplinterd

3. Genesis

4. Verbroken

5. Gevallen

6. Kwijt (e-boek)

7. Genadeloos

8. Gepakt (e-boek)

9. Stille zonde

10. Verborgen

11. Laatste weduwe

12. Schoon goud

13. Verzwegen

Waarover gaat het boek Genesis van Karin Slaughter?

Wat verklapt de kaft van het boek?

Na de gruweldaad die haar leven in Grant County totaal heeft verwoest, is Sara Linton naar Atlanta gevlucht.
Ze is een nieuw leven begonnen en werkt in een ziekenhuis, waar op een dag een zwaar mishandelde vrouw met spoed wordt binnengebracht.
Sara raakt in de ban van haar mysterieuze verschijning en gaat op onderzoek uit.
Daarbij kruist ze het pad van Will Trent en Faith Mitchell die op de zaak zijn gezet.
Wanneer er nog een vrouw verdwijnt, lijkt slechts één ding zeker: de dader geeft zich niet snel gewonnen...

Meer reviews kan je ➡ HIER ⬅ terugvinden.

Wat vond ik van ‘Genesis’?

In mijn review van het boek ‘Trouweloos‘ kon je lezen dat ik mij stilaan begon te ergeren aan de hoofdpersonages zijnde Sara Linton, Jeffrey Tolliver en Lena Adams.

Ik was dan ook blij dat Karin Slaughter startte met de Will Trent series met nieuwe hoofdpersonages. Deze reeks is terug verfrissend en ik was ook blij dat Sara Linton er eerder een bijrol in had. Uiteraard zal haar rol ‘boek per boek’, terug versterkt worden.

In dit boek is er terug een perfecte balans tussen het hoofdverhaal en de kijk op de privélevens van de personages. Telkens krijg je een stukje informatie dat je naar meer doet verlangen.

In dit boek, in tegenstelling tot Trouweloos, had ik nergens dat ergerlijk gevoel dat soms de kop op stak. Genesis is een echte pageturner waar ik volledig van genoten heb. Lees je niet graag boeken uit een serie dan kan ik dit boek je toch wel aanraden. Het boek kan perfect als een stand alone gelezen worden.

Een aanrader als je graag thrillers leest.

Las jij al boeken van Karin Slaughter?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Genesis – Karin Slaughter – Review

 1. Nicole Orriëns

  mei 31, 2022 at 7:22am

  De titel vind ik mooi. Maar boeken met een inspecteur in de hoofdrol laat ik doorgaans liever links liggen. Mijn enige uitzondering hierop zijn de boeken van Agatha Christie.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juni 22, 2022 at 12:25pm

   In een ver verleden heb ik ook nog boeken van Agatha Christie gelezen en ja, deze waren echt wel goed. Misschien dat ik er terug eentje lees want ik hou best wel van oude boeken.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!