THE WILDS – Amazon Original

Tegenwoordig staat het internet vol met nieuwe series. Al snel ben je na een paar maanden vergeten waar je naar gekeken hebt. Maar af en toe blijft er toch eentje hangen. Die ene serie die je toch zo goed vond en waar je stiekem uitkijkt naar een tweede seizoen. Dit gevoel had ik bij The Wilds, een Amazon Original te bekijken op Amazon Prime.


Omschrijving volgens Amazon.

Een groep tienermeisjes met verschillende achtergronden moeten vechten om te overleven nadat ze door een vliegtuigongeluk op een onbewoond eiland zijn gestrand. Sommige meisjes botsen met elkaar terwijl anderen een band met elkaar krijgen. Ze leren elkaar beter kennen, de geheimen die ze bewaren en de trauma’s die ze allemaal hebben doorstaan. Er is maar één wending aan dit spannend drama … deze meisjes zijn niet per ongeluk op dit eiland beland.

Cast: Rachel Griffiths, Sophia Ali, Reign Edwards, …

Genre : Drama

Aantal afleveringen seizoen 1: 10

Deze serie heeft momenteel een score van 7,3/10 met 12K reviews op IMDB.


De trailer.

Soms kies ik voor een serie aan de hand van de omschrijving en het genre.

Soms bekijk ik ook de trailer. Ja, soms … want in vele gevallen ben ik bang om te veel spoilers te zien in een trailer. Aan jullie de keus.


Waarom The Wilds zo goed is.

De serie start met de ondervraging van Liah, één van de meisjes die strande op het eiland. Je weet dus al één ding: zij heeft het gered. Dit is het eerste wat je ziet en is het enige wat ik dus kan vertellen. En hier wordt de nieuwsgierigheid reeds gewekt. Wie heeft het gered en wie niet? En deze vraagt blijft heel lang in je gedachten hangen. Een serie die mijn nieuwsgierigheid wekt en deze kan vasthouden vind ik super.

De diversiteit van de hoofdrolspelers. Zet in het echte leven een paar schoolmeisjes die elkaar niet kennen bij elkaar en je merkt al snel de verschillen. De ene kan stil zijn terwijl de andere eerder een kort lontje heeft. De ene is een volger, de andere een geboren leider. De altruïsten en de egoïsten, degene die je makkelijk vertrouwt en oh, valt dat meisje echt wel te vertrouwen? En deze mix zit ontzettend goed in elkaar. Verschillende afkomsten, levenservaringen en karakters. Elk karakter werd ontzettend goed neergezet door deze jonge actrices.

Op het eiland moeten deze meisjes proberen te overleven en uiteraard heeft iedereen daar zijn eigen denkwijze over. Samenwerken, compromissen sluiten of gewoon koppig je eigen ding doen? Meewerken of net tegenwerken?

Als kijker zie je ook stukken uit het verleden. Je begrijpt de achtergronden van de meisjes en merkt al snel waarom ze op het eiland bepaalde keuzes maken, bepaalde reacties hebben. Iedereen heeft zijn verleden en iedereen heeft zijn geheimen. Het verleden van deze meisjes is ook heel goed in beeld gebracht. Emotioneel word je meegesleurd, je krijgt zoveel begrip voor hun situaties en frustraties. Elk meisje heeft haar eigen verhaal waar je zelf even bij gaat stilstaan.

Dat brengt ons bij de echte vraag, toch?
Wat was er zo geweldig aan de levens die we achterlieten?
Liah

Maar wat als het allemaal goed fout gaat? Wie vertrouw je nog? En hoe reageert de groep als iemand luidop denkt: “Zit er iets meer achter de vliegtuigcrash?” Op deze vragen wou ik ook een antwoord hebben.

Tegen het einde van seizoen 1 denk je alles te weten. Je hebt alle antwoorden op je vragen. Maar de final twist is oh zo goed!

Uiteindelijk is dit een serie die mij zal bijblijven. Amazon heeft ondertussen ook al laten weten dat er ten gevolge van het succes van Seizoen 1 er ook een tweede seizoen zal komen. De kans is heel groot dat ik dan nogmaals naar seizoen 1 zal kijken.

Print Friendly, PDF & Email

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!