Marvel Cinematic films

Zo bekijk je alle films in de juiste volgorde + Marvel film beschrijvingen + Trailers.


1 – Captain America – The First Avenger

Dit verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog (1940 – 1945) en is dus de eerste film op de MCU-tijdlijn.

Marvel film beschrijving
Marvel's "Captain America - The First Avenger" richt zich op de begindagen van het Marvel Universum wanneer Steve Rogers vrijwillig deelneemt aan een experimenteel programma dat hem verandert in de Super Soldier die bekend staat als Captain America.

2 – Captain Marvel

Het vliegtuig van Brie Larson stort neer in 1989. Daarna wordt ze opgeleid door de Kree. In 1995 keert ze terug naar de Aarde waar zich het grootste deel van deze film afspeelt.

Marvel film beschrijving
Marvel Studios' 'Captain Marvel' speelt zich af in de jaren 90 en is een geheel nieuw avontuur uit een voorheen ongeziene periode in de geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe. Het verhaal volgt de reis van Carol Danvers en toont hoe ze één van de machtigste helden van het universum wordt. Terwijl een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen de aarde bereikt, bevindt Danvers zich samen met een klein aantal bondgenoten in het midden van de maalstroom.

3 – Iron Man

In 2008 werd de eerste Marvel film gelanceerd. Dit verhaal speelt zich echter wel af in het jaar 2010.

Marvel film beschrijving 
Iron Man vertelt het verhaal van Tony Stark, een miljardair/industrieel en geniale uitvinder die wordt ontvoerd en gedwongen om een ​​verwoestend wapen te bouwen. In plaats daarvan bouwt Tony met zijn intelligentie en vindingrijkheid een hightech harnas en ontsnapt hij zo uit zijn gevangenschap. Wanneer hij een complot ontdekt met wereldwijde gevolgen, trekt hij zijn krachtige wapenrusting aan en zweert hij de wereld te beschermen als Iron Man.

4 – The Incredible Hulk

Kort na de gebeurtenissen in Iron Man komt het verhaal van Edward Norton in The Incredible Hulk.

Marvel film beschrijving
In dit nieuwe begin gaat wetenschapper Bruce Banner wanhopig op zoek naar een remedie voor de gammastraling die zijn cellen vergiftigde en de ongebreidelde kracht van woede in hem losmaakt: The Hulk. Levend in de schaduw - afgesneden van een leven dat hij kende en de vrouw van wie hij houdt, Betty Ross - worstelt Banner met de obsessieve achtervolging van zijn aartsvijand, generaal Thunderbolt Ross en de militaire machinerie die hem probeert gevangen te nemen. Terwijl ze alle drie worstelen met de geheimen die hebben geleid tot de creatie van de Hulk, worden ze geconfronteerd met een monsterlijke nieuwe tegenstander die bekend staat als de Abomination, wiens vernietigende kracht zelfs die van de Hulk overtreft. Eén wetenschapper moet uiteindelijk een pijnlijke keuze maken: een vredig leven als Bruce Banner accepteren of heldhaftigheid vinden in het wezen dat hij in zich heeft - The Incredible Hulk.

5 – Iron Man 2

Iron Man 2, het tweede deel van Iron Man, speelt zich af in het jaar 2011.

Marvel film beschrijving
Nu de wereld zich ervan bewust is dat hij Iron Man is, wordt Tony Stark van alle kanten onder druk gezet om zijn technologie met het leger te delen. Hij is terughoudend om de geheimen van zijn gepantserde pak te onthullen, uit angst dat deze informatie in verkeerde handen zal vallen. Met Pepper Potts en "Rhodey" Rhodes aan zijn zijde, moet Tony nieuwe allianties smeden en een krachtige nieuwe vijand confronteren.

6 – Thor

Het hoofdverhaal van Thor, speelt zich eveneens af in het jaar 2011. In deze film komen tal van flash-backs die eeuwen terug gaan.

Marvel film beschrijving
Als zoon van Odin, koning van de Noorse goden, zal Thor binnenkort de troon van Asgard erven van zijn bejaarde vader. Maar op de dag dat hij wordt gekroond, reageert Thor brutaal wanneer de vijanden van de goden, de Frost Giants, het paleis binnen dringen. Als straf verbant Odin Thor naar de aarde. Terwijl Loki, de broer van Thor, onheil beraamt in Asgard, wordt Thor, die nu van zijn krachten is beroofd, geconfronteerd met zijn grootste bedreiging.

7 – The Avengers

De eerste film waar de superhelden een team vormen is The Avengers. Dit vindt plaats in 2012.

Marvel film beschrijving
Marvel Studios presenteert, in samenwerking met Paramount Pictures "Marvel's The Avengers" - het superheldenteam van je leven, met de iconische Marvel-superhelden Iron Man, de Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye en Black Widow. Wanneer er een onverwachte vijand opduikt die de wereldwijde veiligheid bedreigt, heeft Nick Fury, directeur van de internationale vredesmacht die bekend staat als S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te behoeden van een ramp. 

8 – Iron Man 3

Na alle gebeurtenissen in The Avengers kampt Tony Stark met PTSD. Dit verhaal speelt zich dus af na The Avengers, maar nog steeds in 2012.

Marvel film beschrijving
Marvel's "Iron Man 3" zet de onbezonnen, maar briljante industrieel Tony Stark/Iron Man tegenover een vijand wiens bereik geen grenzen kent. Wanneer Stark ontdekt dat zijn persoonlijke wereld is vernietigd door de handen van zijn vijand, begint hij aan een schrijnende zoektocht om de verantwoordelijken te vinden. Deze reis zal zijn moed op de proef stellen. Met zijn rug tegen de muur moet Stark op eigen houtje overleven, vertrouwend op zijn vindingrijkheid en instincten om degenen die het dichtst bij hem staan ​​te beschermen. Terwijl hij zich een weg terug vecht, ontdekt Stark het antwoord op de vraag die hem stiekem achtervolgt: maakt de man het pak of maakt het pak de man?

9 – Thor – The Dark World

“Thor, The Dark World” speelt zich af in 2013.

Marvel film beschrijving
In de nasleep van Marvel's "Thor" en "Marvel's The Avengers", vecht Thor om de orde in de kosmos te herstellen... maar een oud ras onder leiding van de wraakzuchtige Malekith keert terug om het universum weer in duisternis te storten. Geconfronteerd met een vijand die zelfs Odin en Asgard niet kunnen weerstaan, moet Thor beginnen aan zijn meest gevaarlijke en persoonlijke reis tot nu toe. Een reis die hem zal herenigen met Jane Foster en hem zal dwingen alles op te offeren om ons allemaal te redden.

10 – Captain America – The Winter Soldier

Zowel “Captain America: The Winter Soldier” als “Guardians of the Galaxy” spelen zich af in 2014.

Marvel film beschrijving
Na de catastrofale gebeurtenissen in New York met The Avengers, vindt Steve Rogers, ook bekend als Captain America, rust in Washington, D.C.. Hij probeert zich aan te passen aan de moderne wereld. Maar wanneer een S.H.I.E.L.D. collega wordt aangevallen, raakt Steve verwikkeld in een web van intriges dat de wereld in gevaar dreigt te brengen. Captain America bundelt zijn krachten met de Black Widow en worstelt om de steeds groter wordende samenzwering bloot te leggen terwijl hij professionele moordenaars afweert die hem telkens het zwijgen opleggen. Wanneer de volledige reikwijdte van het gemene complot wordt onthuld, roepen Captain America en de Black Widow de hulp in van een nieuwe bondgenoot, de Falcon. Maar al snel worden ze geconfronteerd met een onverwachte en geduchte vijand: de Winter Soldier.

11 – Guardians of the Galaxy

Zowel “Captain America: The Winter Soldier” als “Guardians of the Galaxy spelen” zich af in 2014.

Marvel film beschrijving
Een episch ruimteavontuur boordevol actie. Marvel's "Guardians of the Galaxy", breidt het Marvel Cinematic Universe uit naar de kosmos. De onbezonnen avonturier Peter Quill wordt het voorwerp van een niet aflatende premiejacht na het stelen van een mysterieuze bol. Deze bol wordt begeerd door Ronan, een krachtige schurk met ambities die het hele universum bedreigen. Om Ronan te ontwijken, wordt Quill gedwongen tot een ongemakkelijke wapenstilstand met een kwartet van ongelijksoortige buitenbeentjes - Rocket, een geweerdragende wasbeer; Groot, een boomachtige mensachtige; de dodelijke en raadselachtige Gamora; en de wraakgedreven Drax the Destroyer. Maar wanneer Quill de ware kracht van de bol ontdekt en de bedreiging die het vormt voor de kosmos, moet hij zijn best doen om zijn lompe rivalen te verzamelen voor een laatste, wanhopige strijd.

12 – Guardians of the Galaxy vol. 2

De gebeurtenissen in het tweede deel van “Guardians of the Galaxy” vinden een paar maanden later plaats.

Marvel film beschrijving
Marvel's Guardians of the Galaxy Vol. 2 zet de avonturen van het team voort terwijl ze de buitenste regionen van de kosmos doorkruisen. De Guardians moeten vechten om hun nieuwe familie bij elkaar te houden terwijl ze de mysteries van Peter Quills' ware afkomst ontrafelen. Oude vijanden worden nieuwe bondgenoten en favoriete personages uit de klassieke strips zullen onze helden te hulp komen terwijl het Marvel-filmuniversum zich blijft uitbreiden.

13 – Avengers: Age of Ultron

Ondertussen is het 2015, het jaar waar de superhelden terug hun krachten bundelen als The Avengers.

Marvel film beschrijving
'Avengers - Age of Ultron', het epische vervolg op de grootste superheldenfilm aller tijden. Wanneer Tony Stark een slapend vredesplan probeert op te starten, gaat het mis en worden de machtigste helden van de aarde, waaronder Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow en Hawkeye, op proef gesteld terwijl het lot van de planeet wankel is. Terwijl de gemene Ultron tevoorschijn komt, is het aan de Avengers om hem ervan te weerhouden zijn verschrikkelijke plannen uit te voeren.

14 – Ant-Man

Terwijl de Avengers de strijd aangaan met ol’ Ultron, start de transformatie van Scott Lang als Ant-Man, dus eveneens in 2015.

Marvel film beschrijving
Gewapend met het verbazingwekkende vermogen om in omvang te krimpen maar sterker te worden, moet meesterdief Scott Lang zijn innerlijke held omarmen. Samen met zijn mentor, dokter Hank Pym, beschermt hij het geheim achter zijn spectaculaire Ant-Man-pak tegen een nieuwe generatie torenhoge bedreigingen. Tegen schijnbaar onoverkomelijke obstakels moeten Pym en Lang een overval plannen en uitvoeren die zo de wereld zal redden.

15 – Captain America – Civil War

2016, het verhaal van “Captain America – Civil War”, ook wel gezien als een Avenger film.

Marvel film beschrijving
Steve Rogers leidt het nieuwe Avengers team in hun voortdurende inspanningen om de mensheid te beschermen. Maar nadat een ander incident, waarbij de Avengers betrokken zijn, leidt tot nevenschade, neemt de politieke druk toe om een ​​systeem van verantwoording te installeren. Dit onder leiding van een bestuursorgaan dat toezicht houdt op en leiding geeft aan het team. De nieuwe status-quo splits de Avengers, wat leidt tot twee kampen: één onder leiding van Steve Rogers en zijn wens dat de Avengers vrij blijven om de mensheid te verdedigen zonder tussenkomst van de overheid, en de andere na Tony Starks' verrassende beslissing om het toezicht en de verantwoordelijkheid van de overheid te ondersteunen.

16 – Black Widow

Onmiddellijk na de gebeurtenissen van “Captain America – Civil war”, treft men Natasha Romanoff aka Black Widow die op de vlucht is. Het is nog steeds 2016.

Marvel film beschrijving
'Black Widow' is een spionagethriller die boordevol actie zit. Natasha Romanoff aka Black Widow confronteert haar donkere kant wanneer er een gevaarlijke samenzwering ontstaat met connecties uit haar verleden. Achtervolgd door een kracht die voor niets stopt om haar ten val te brengen, moet Natasha omgaan met haar verleden als spion en de verbroken relaties die haar achterlieten lang voordat ze een Avenger werd.

17 – Spider-Man – Homecoming

In “Captain America – Civil War” ontmoet Spider-Man The Avengers. “Spider-man – Homecoming”, de eerste MCU Spider-Man film, speelt zich hierna af. Nog steeds in 2016.

Marvel film beschrijving
Een jonge Peter Parker/Spider-Man, die zijn sensationele debuut maakte in "Captain America - Civil War", ontdekt zijn nieuwe identiteit als superheld Spider-Man. Opgewonden door zijn ervaring met de Avengers, keert Peter terug naar huis, waar hij bij zijn tante May woont. Dit onder het toeziend oog van zijn nieuwe mentor Tony Stark. Peter probeert terug te vallen in zijn normale dagelijkse routine, echter afgeleid door de drang om te bewijzen dat hij meer is dan alleen je vriendelijke buur. Wanneer de Gier naar voren treedt als een nieuwe schurk, zal alles wat voor Peter belangrijk is, bedreigd worden.

18 – Black Panther

2016 is een ontzettend druk jaar, waar ook Black Panther zijn intrede maakt.

Marvel film beschrijving
Na de dood van zijn vader, koning van Wakanda, keer T'Challa terug naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde Afrikaanse land om de troon op te volgen en zijn rechtmatige plaats als koning in te nemen. Maar wanneer een machtige oude vijand weer opduikt, wordt T'Challa's moed als koning - en Black Panther - op de proef gesteld. Hij wordt meegesleurd in een conflict dat het lot van Wakanda en de hele wereld in gevaar brengt. Geconfronteerd met verraad en gevaar, moet de jonge koning zijn bondgenoten verzamelen en de volledige kracht van Black Panther vrijgeven om zijn vijanden te verslaan en de veiligheid van zijn volk en hun manier van leven veilig te stellen.

19 – Doctor Strange

De transformatie van Stephen Strange neemt wat tijd in beslag: 2016 – 2017.

Marvel film beschrijving
Nadat een gruwelijk auto-ongeluk hem berooft van het gebruik van zijn handen, verandert het leven van de wereldberoemde neurochirurg Dr. Stephen Strange. Wanneer de traditionele geneeskunde hem in de steek laat, wordt hij gedwongen om genezing en hoop te zoeken op een onwaarschijnlijke plaats - een mysterieuze enclave die bekend staat als Kamar-Taj. Het duurde niet lang of Strange - gewapend met nieuw verworven magische krachten - wordt gedwongen te kiezen of hij wil terugkeren naar zijn leven van fortuin en status of alles achter zich wil laten om de wereld te verdedigen als de machtigste tovenaar die er bestaat.

20 – Thor – Ragnarok

Doctor Strange krijgt hoog bezoek op aarde: Thor. En Thor heeft niet lang op zich laten wachten want dit bezoekje is in 2017.

Marvel film beschrijving
Thor zit opgesloten aan de andere kant van het universum zonder zijn machtige hamer. Hij bevindt zich in een race tegen de klok om terug te gaan naar Asgard om Ragnarok te stoppen. Hij vreest voor de vernietiging van zijn thuiswereld en het einde van de Asgardiaanse beschaving. Dit door toedoen van een krachtige nieuwe dreiging, de meedogenloze Hela. Maar eerst moet hij een dodelijke gladiatorenwedstrijd overleven waarin hij het opneemt tegen zijn voormalige bondgenoot en mede-Avenger - de Incredible Hulk!

21 – Ant-Man and The Wasp

Hoewel deze film werd uitgebracht na “Avengers – Infinity war”, toch speelt dit verhaal zich af in 2018, vlak voordat Thanos op aarde komt en eindigt met de beruchte Thanos Snap. Men toont in deze film ook veel flash-backs naar eind jaren 80.

Marvel film beschrijving
In de nasleep van 'Captain America - Civil War' worstelt Scott Lang met de gevolgen van zijn keuzes als superheld en als vader. Terwijl hij probeert om zijn gezinsleven weer in evenwicht te brengen met zijn verantwoordelijkheden als Ant-Man, wordt hij door Hope van Dyne en Dr. Hank Pym geconfronteerd met een dringende nieuwe missie. Scott moet opnieuw het pak aantrekken en leren vechten met The Wasp, terwijl het team samenwerkt om geheimen uit hun verleden te ontdekken.

22 – Avengers – Infinity War

Intens verhaal over een korte tijdspanne van 24/48 uur, ergens in 2018.

Marvel film beschrijving
"Avengers - Infinity War" brengt de ultieme, dodelijkste confrontatie aller tijden op het scherm. Terwijl de Avengers en hun bondgenoten de wereld zijn blijven beschermen tegen bedreigingen die te groot zijn om door één held te worden aangepakt, is er een nieuw gevaar ontstaan ​​uit de kosmische schaduwen: Thanos. Een despoot van intergalactische schande. Zijn doel is om alle zes Infinity Stones, artefacten van onvoorstelbare kracht, te verzamelen en ze te gebruiken om zijn verwrongen wil op de hele werkelijkheid toe te passen. Alles waar de Avengers voor hebben gevochten heeft geleid tot dit moment. Het lot van de aarde en het bestaan ​​zelf is nog nooit zo onzeker geweest.

23 – Avengers – Endgame

Het verhaal start kort na de Thanos Snap in 2018, maar al heel snel zitten we in 2023. Men reist naar verschillen gebeurtenissen in de jaren 70, 2012, 2013 en 2014.

Marvel film beschrijving
Door toedoen van Thanos is de helft van het universum weggevaagd. De Avengers-rangen zijn gebroken. Dit dwingt de overgebleven Avengers om een ​​laatste standpunt in te nemen in deze grote finale.

24 – Spider-Man – Far from Home

Na “The Avengers – Endgame” komen we dan bij “Spider-Man – Far from Home” terecht in 2023.

Marvel film beschrijving
Na de gebeurtenissen van 'Avengers - Endgame' moet Spider-Man het hoofd bieden aan nieuwe bedreigingen in een wereld die voor altijd is veranderd.

Wordt verwacht

Na de release van onderstaande films, zal de chronologische volgorde worden aangepast.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Eternals
Spider-Man: No Way Home
Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Thor - Love and Thunder
Black Panther - Wakanda Forever
The Marvels
Blade
Ant-Man and The Wasp - Quantumania
Fantastic Four

Alle foto’s gebruikt in dit artikel zijn eigendom van MARVEL STUDIOS.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Marvel Cinematic films

 1. mckleuver

  juli 10, 2021 at 3:55pm

  Wat een lijst. Jeetje, het zijn echt heel erg veel films. En ik moet meteen bekennen: ik heb er nog nooit eentje van gezien. Ik word vast nog een keer bijgespijkerd 😉

 2. Tessa

  juli 7, 2021 at 5:13pm

  Jeetje, dat zijn me er veel! Volgens mij ben ik een van de weinige die deze films niet heeft gezien. Het is niet echt mijn genre

 3. Nicole Orriëns

  juli 7, 2021 at 3:41pm

  Tsjonge ik wist niet dat er zo enorm veel waren zeg! Ik ben helemaal verbaasd. Superhandig lijstje, want op deze manier kan ik ze eenvoudig op de juiste volgorde kijken als ik dat wil.

 4. Nienke van Oosten

  juli 6, 2021 at 8:19pm

  Leuk! Ik hou er wel van, op z’n tijd. Maar ik wist niet dat er zo onwijs veel films uitgebracht (en nog uit te brengen) zijn.

 5. Frederique Srsck

  juli 6, 2021 at 2:18pm

  Ik houd wel van Marvel en heb ze bijna allemaal gezien. Ik kijk uit naar de nieuwe films die eraan zitten te komen.

 6. Nathalie

  juli 6, 2021 at 1:52pm

  Wauw dit is handig zeg! Bij mij thuis zijn ze verzot op deze films. We hebben ze bijna allemaal verzameld maar niemand die echt weet in welke volgorde ze horen. We kijken dus maar wat🤣
  Al met al superhandig, dankjewel!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!