De Elite – Kiera Cass – Review

De Elite, geschreven door Kiera Cass, is het tweede boek uit de Selectie serie.

Deze serie bestaat uit drie boeken:

 • De Selectie
 • De Elite
 • De One.

Ook interessant:

Later werden er nog 2 boeken aan deze serie toegevoegd:

 • De Prinses
 • De Kroon.

Netflix heeft laten weten dat ze het eerste deel van deze trilogie, nl. De Selectie, zouden verfilmen.

De Elite Kiera Cass

Kiera Cass.

Kiera Cass is geboren in South Carolina. Ze studeerde geschiedenis aan de Radford University. Ze woont met haar man, zoon en dochter in Christiansburg, Virginia.

In 2009 publiceerde Cass zelf haar eerste boek: The Siren. Ze raakte echter pas bekend toen ze via een uitgeverij haar serie The Selection (de Selectie in het Nederlands) uitbracht.

Oorspronkelijk zou the Selection een trilogie worden, maar inmiddels bestaat deze serie uit vijf boeken, waarvan de laatste in 2016 uitkwam.

Leuk weetje: ze verzamelt tiara’s.

Ook interessant:

Waarover gaat het boek De Elite?

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. 
De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. 
Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. 
Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen hun mooie plannen samen.
Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

Wat vond ik van het boek De Elite van Kiera Cass?

In het tweede deel van deze sprookjesachtige trilogie blijven er nog 6 meisjes over die de toekomstige bruid van de prins kunnen worden. Deze zes meisjes zijn nu de elite.

America twijfelt nog steeds aan haar gevoelens voor de prins, zijn gevoelens voor haar en of ze wel geschikt is voor dit leven. Het feit dat haar jeugdliefde haar niet wil loslaten maakt alles nog ingewikkelder.

Toch voel je stilaan dat dit boek (of deze trilogie) meer is dan de zoektocht naar de toekomstige bruid van de prins.

Zo kom je stap voor stap meer te weten over de geschiedenis van Illéa, de gevoelens van het volk, de twee rebellengroepen en de manier van heersen van de koning.

Het is duidelijk dat America een groot gevoel voor rechtvaardigheid heeft en trouw is aan haar eigen gevoel. Maar zijn dat wel eigenschappen die aanvaard worden door het huidige regime? Wil ze deze uitdaging op zich nemen? Hoe kan ze ooit een kans maken zolang ze niet is zoals het koningshuis dit wenst? En welk standpunt neemt de prins in?

Dit tweede boek had ik terug ontzettend snel uitgelezen. Ik ben blij dat het verhaal niet alleen draait rond de welles of nietes relatie tussen America en de prins. Die zaken maken het verhaal boeiend en spannend. Hoewel de verhaallijn toch wat voorspelbaar is, zorgen de onverwachte gebeurtenissen ervoor dat je nieuwsgierig blijft en zeker het derde boek wenst te lezen.

Lees jij soms ook boeken-series? 
Wat is jouw favoriete serie?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “De Elite – Kiera Cass – Review

 1. Elena-Katerina Pirmouss

  juli 29, 2022 at 7:57am

  Ik lees graag series maar bij sommigen voel je dat er na een tijdje veel bladvulling (nutteloze zaken) in komen. Dan is het net of de auteur een aantal pagina’s wil bereiken maar niet genoeg verhaal heeft.
  Ik kan je de serie De Aardkinderen aanraden!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!