Misky

September 2014 ben ik terug naar de overbuur geweest. Poesy was ondertussen overleden en Pepoes bleef alleen achter. Ik vroeg mijn vuur of hij toevallig kittens had. Hij liet weten: “kijk even rond op het erf”. Ergens onder een paar schuine planken vond ik 3 kittens, amper 2-3 dagen oud. De moederpoes was nergens te vinden. Later heb ik vernomen dat een andere buur de kattin naar de veearts had gebracht voor sterilisatie aangezien ze het niet meer kon aanzien dat er zoveel nestjes kwamen waar niemand naar omkeek en dus uiteindelijk stierven. 2 van de 3 kittens zaten vol met maden en hebben het niet overleefd. Het derde kitten had een wonde vol met etter. Na verzorging van de dierenarts is deze er volledig bovenop gekomen. Ik vind het nog steeds zonde dat de andere twee kleine kittens niet zoveel geluk hadden.

Misky heb ik dus moeten opvoeden met de papfles. Dat was een heel avontuur. Pepoes vond het allemaal best vreemd. De eerste periode sliep ze in een grote mooie carrier die ik constant bij me had. De zakjes aan de carrier waren steeds gevuld met spullen die ik nodig had om het kitten te verzorgen. Natuurlijk kon ze niet steeds in de carrier blijven. Omdat ik een oogje in het zeil wou houden met Pepoes erbij, legde ik een zacht dekentje naast mijn hoofdkussen waar het kitten op kon slapen. Nu 7 jaar later slaapt ze nog steeds op een dekentje naast mijn hoofdkussen.

Heeft u ook een moederloos kitten en wenst u wat informatie betreffende het grootbrengen van uw kitten? Aarzel niet om een berichtje te sturen.

Hoewel Misky toch gered werd, toch bleek ze later wat gezondheidsproblemen te hebben. Uiteindelijk blijkt ze allergisch te zijn aan heel wat zaken zoals pollen, stofmijt, … Nu krijgt ze om de 3 weken 2 inspuitingen en is alles 100 % onder controle.

Geef een reactie