Stoppen met roken na 25 jaar – Eindelijk 1 maand

Het is zover, we zijn nu 1 maand gestopt. Stoppen met roken is niet makkelijk maar wel haalbaar.

Hier kan je lezen hoe week 3 verlopen is.

Terwijl week 3 best vlot verlopen is, had week 4 toch wat moeilijke momenten.


De verleiding was zo groot.

Gisteren had ik een conflict met iemand en dat voelde verschrikkelijk. Ik werd er ook ontzettend emotioneel van. Het is een beetje een samenloop van omstandigheden die er voor zorgde dat ik mijn geduld verloor. Ik had het subtieler kunnen aanpakken ja, maar mijn geduld was gewoonweg op.

Al maanden heb ik ontzettend veel pijn in mijn schouder en op 24/12 heb ik hiervoor een injectie met cortison gekregen. Ik wist echter niet dat ik de komende uren na de spuit nog meer pijn zou hebben. De laatste dagen was de pijn in mijn schouder al zo erg dat ik echt problemen had om te slapen. Dus nam ik de laatste 2 nachten Quetiapine om te kunnen slapen. Quetiapine kan onder andere genomen worden als slaapmiddel en is een medicijn waar ik lange tijd geleden mee gestopt ben. De combinatie van langdurige pijn + stoppen met roken + een niet te onderschatten medicijn, wel laat ons zeggen dat je even niet 100 % jezelf bent.

Na het conflict dacht ik maar aan 1 ding: Ik wil een sigaret.

Ik ging dan ook bij iemand staan die aan het roken was. Ik kon mijn ogen gewoonweg niet van die sigaret afhouden. Het was verschrikkelijk om die strijd aan te gaan. Het was net of ik een conversatie voerde met mezelf.

Ik 1 - "Oh ik kan echt wel een sigaret gebruiken."
Ik 2 - "Komaan zeg dat is nu toch de oplossing niet."
Ik 1 - "Misschien 1 keer trekken, dat kan toch geen kwaad?"
Ik 2 - "Je gaat een excuus gebruiken om terug te roken en minimaliseert de kwestie."
Ik 1 - "Tja, ik wil niet dat al mijn moeite nu voor niets is...."
Ik 2 - "Wees sterker, je hebt geen sigaret nodig en dit lost niets op".

Waarop ik me omdraai en binnensmonds vloekend wegga.

Uiteraard word je hier niet echt super goed gezind van.

Ik ben die dag dan ook uitzonderlijk vroeg gaan slapen.

En hoewel ik me vandaag niet echt happy voel, ben ik wel blij dat ik gisteren avond niet heb gerookt. Anders had ik vandaag nog een extra reden om me slecht te voelen.


U kan mijn ervaring met Quetiapine hier nalezen.


Neerslachtig

Vandaag voel ik me nog steeds neerslachtig, net zoals gisteren. Echter weet ik nu niet wat de effectieve oorzaak is. Voel ik me depri door het stoppen met roken of door het conflict van gisteren of is dit gevoel gewoon een samenloop van omstandigheden gepaard gaande met die dagelijkse schouderpijn die nu al drie maanden aan de gang is?

Ik zou het echt net weten. Toch is het echt geen fijn gevoel. Ik heb het nooit leuk gevonden om in een emotionele bui te zijn.

Het lastige is dat dit neerslachtig gevoel je meer doet denken aan roken. Dus hoop ik echt dat dit gevoel snel weer weggaat.


“Emo”shoppen en “emo”snoepen

Vandaag heb ik me dus laten gaan in de snoep. Het kon me allemaal even niet schelen. Zelf het totaal bedrag dat we deze maand uitgespaard hebben door niet te roken, maakte me niet eens gelukkig.

En omdat ik het beu was om me neerslachtig te voelen ben ik dus maar gaan shoppen, ik noem dit gewoon “emo”shoppen.

Gelukkig ben ik gewoon een kringwinkel binnengestapt. Ik ga nu ook geen fortuin aan kledij gaan spenderen die ik koop tijdens een neerslachtige mindset. Wie weet met wat kom ik thuis.

Uiteindelijk heeft het shoppen er wel voor gezorgd dat ik mijn gedachten op andere zaken heb kunnen zetten, dus het heeft wel goed gedaan.

Oké de laatste 2 dagen zijn niet echt vlot verlopen en ik had me liever anders gevoeld.

Maar 1 belangrijk ding is zeker: ik heb niet gerookt, en dat is al veel waard.


Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Stoppen met roken na 25 jaar – Eindelijk 1 maand

 1. Mieke | Mieks Mind

  januari 12, 2022 at 8:24pm

  Wat super knap! kan jij niet eens gaan praten met mijn vriend haha die heeft er moeite mee

 2. Caroline

  januari 1, 2022 at 10:40am

  Heel knap dat je dit doet. Zo’n nicotineverslaving brengt alleen maar narigheid en is slecht voor milieu, je gezondheid en je portemonnee. Ik hoop zo dat je dit kan doorzetten.

 3. Sofie

  december 31, 2021 at 4:37pm

  Heel goed dat je je toch hebt kunnen beheersen, ondanks dat het een kwetsbare situatie was. Heel veel succes nog!

 4. hippiemeisje: een persoonlijke blog

  december 30, 2021 at 10:54pm

  Ik ben ondertussen jaren geleden gestopt met roken. In het begin had ik een onverklaarbare zin in chocolade terwijl ik voorheen amper chocolade at. heel erg bizar. Als het een troost kan zijn: ook dat ging weer voorbij.
  bedankt om je ervaring met ons te delen.

 5. Frederique Srsck

  december 29, 2021 at 7:30pm

  Heel goed. Ga vooral zo door. Elke dag is meegenomen en voor je het weet ben je niet 1 maar 12 maanden verder.

 6. Nicole Orriëns

  december 29, 2021 at 12:18pm

  Mijn complimenten dat je niet hebt toegegeven aan je verlangen naar een sigaret! Goed gedaan! En houd vol! Je kunt het : )

 7. mckleuver

  december 29, 2021 at 11:58am

  Heel goed van je dat je al een maand bent gestopt. En ik kan me voorstellen dat december geen makkelijke maand is om hieraan te werken.

 8. Simone

  december 29, 2021 at 10:52am

  Wauw wat ontzettend goed. Ik moet er zelf ook echt eens mee gaan stoppen. Ik weet hoe moeilijk dit is, dus vind het echt enorm knap van je. Zet ‘m op!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!