Stoppen met roken na 25 jaar – week 5

Stoppen met roken is een echte uitdaging. Week 5 brengt iets nieuws in mijn strijd tegen mijn jarenlange nicotineverslaving.

En het maakt het er allemaal niet makkelijk op.

Want sinds deze week zit er een duiveltje op mijn schouder.


Lees ook "Stoppen met roken na 25 jaar - Eindelijk 1 maand."

Help, er zit een duiveltje op mijn schouder.

Ik wist heel goed waarom ik stopte met roken 5 weken geleden. Buiten het financiële aspect had je de rokershoest, de stank, de afhankelijkheid, ….

Raar is dat je na een paar weken precies begint te vergeten hoe erg die rokershoest wel was en hoe hard je weeral stonk naar die sigaretten.

En dan komt het duiveltje op mijn schouder zitten. Gelukkig zit hij er niet constant, hij zal blijkbaar ook andere mensen lastig vallen. Maar toch slaagt hij erin om er steeds te zijn als ik andere mensen zie roken en fluistert hij in mijn oor:

Misschien kan ééntje geen kwaad.
Je doet het nu zo goed dus nu even alleen 'ééntje' roken zal je ook wel kunnen.
Allé gewoon eens trekken dan?

Ik ga eerlijk zijn, ik word er best ambetant van en op sommige momenten best chagrijnig.

En wat ik er ook van word is ongeduldig. Langs de ene kant vind ik dat ik het zo goed doe. 5 weken zonder te roken. Ik had er haast nooit kunnen van dromen. En dat volledig op karakter. Maar langs de andere kant is het toch zwaar. Gaat dit dan nooit beter worden. Gaat dit me nu gans mijn leven achtervolgen. Ik hoop het niet want dat kan ik me beter in een kamer gaan opsluiten. Met mijn chagrijnigheid op dit moment zal er toch niemand meer in mijn buurt durven komen.

Oké ik denk veel minder aan roken. En die ’tik’ dat ik steeds naar iets greep/zocht op mijn bureau (wat voorheen dus mijn pakje sigaretten was) is weg. Maar de momenten dat ik eraan denk, voornamelijk als ik anderen zie roken, zijn toch zwaar. Het feit dat ik nu ook al een paar maanden met een pijnlijke frozen shoulder rondloop is ook niet echt bevorderlijk om steeds rustig te blijven.

Ik kan echt maar hopen dat dit allemaal eindelijk eens voorbij zal zijn. Ik wist wel op voorhand dat stoppen met roken niet makkelijk ging zijn.


Gaat die drang verdwijnen of gaat dit me mijn ganse leven achtervolgen? Laat gerust een reactie achter.

Lees ook "Stoppen met roken na 25 jaar - week 6." - bye bye nicotine ... hallo kilo's.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Stoppen met roken na 25 jaar – week 5

 1. Caroline

  januari 22, 2022 at 1:01pm

  Als je het van jezelf niet meer ‘hoeft’ dan ben je echt op de goede weg. Jezelf smoesjes influisteren waarom je wil roken betekent dat je behoefte nog groter is dan je gevoel dat roken niet meer hoeft.

 2. Moniek

  januari 5, 2022 at 11:35am

  Wat goed van je, dat je bent gestopt met roken. Ik ben zelf inmiddels al een jaar of 8 gestopt met roken. En er zijn nog steeds heel af en toe momenten dat ik toch wel graag een sigaretje op zou willen steken. Gelukkig is het echt maar heel af en toe en vaak als ik verdrietig of gestrest ben. Over het algemeen taal ik er niet naar, zelfs niet als er mensen in mijn buurt aan het roken zijn.

 3. Rachel

  januari 5, 2022 at 10:26am

  wat super van je!! en de drang gaat over geloof mij 😉 ben nu bijna 6 jaar gestopt en nog geen minuut spijt van gehad, zeker niet als ik de rokers lucht ruik haah brr

 4. Sofie

  januari 5, 2022 at 10:00am

  Wat goed dat je nu al 5 weken bezig bent! Ik snap ook dat als je andere mensen ziet roken dat je dat duiveltje sneller hoort, maar als je jezelf eraan blijft herinneren waarom je het doet, dan geloof ik zeker dat je het vol zult blijven houden!

 5. Deborah

  januari 4, 2022 at 1:52pm

  Aller eerst super knap dat je gestopt bent en nog steeds niet rookt!! Dat je het al 5 weken hebt volgehouden is super goed!! Het stemmetje in je hoofd kan echt vreselijk aanwezig zijn. Ik hoop dat je de kracht kunt vinden om deze af en toe met een lolly in de hoek het zwijgen op te leggen. Heel veel succes gewenst met het afkicken en het definitief breken van deze slechte gewoonte.
  Je kunt dit!!

 6. Nicole Orriëns

  januari 4, 2022 at 11:24am

  Oh wat lastig inderdaad! Wel heel goed dat je het duiveltje herkent! Nu is het nog de kunst om er niet naar te luisteren als hij listig dingen influistert.

 7. Adri

  januari 4, 2022 at 1:21am

  ik hoop dat het ooit weggaat maar ik vrees dat er altijd een zekere goesting zal blijven. ondertussen ook 3 maanden gestopt en regelmatig nog zin in een goeie sigaret

 8. Frederique Srsck

  januari 3, 2022 at 7:19pm

  Ik denk dat het erg van de persoon afhangt. Niet om je te demotiveren maar als ik heel eerlijk ben, dan heb ik nog steeds zo nu en dan echt zin in een sigaretje. En ik ben deze maand 11 jaar gestopt….

 9. Lindaschrijftop

  januari 3, 2022 at 1:52pm

  Ik denk dat de drang zeker gaat verdwijnen, maar dat de gewoonte die het is geworden moet slijten.

 10. www.jouvence.nl

  januari 3, 2022 at 1:19pm

  Je ego kan je heel erg tegenhouden als het gaat om nieuwe dingen in je leven naar je toe trekken. Zonder dat jij je ervan bewust bent, houdt jouw ego je juist tegen om dat nieuwe in je leven te krijgen. Ofwel een negatief stemmetje in je hoofd die jou klein probeert te houden, altijd zijn zin wilt krijgen en duikt vooral op wanneer je moe, druk, verdrietig of gestrest bent.

  Jij kunt dit! 🙂

 11. felice veenman

  januari 3, 2022 at 1:18pm

  die drang gaat zeker verdwijnen, maar dat duurt inderdaad wel lang en – maak je niet al te bezorgd – dat komt en gaat. Tenminste zo ging het voor mij. Aan de plus kant stond dat ik ineens veel meer tijd over had, tjonge wat ging er een tijd in al die sigaretjes zitten. en dat ik minder gestresst was, omdat ik nog even moest roken. Hou vol !

 12. Simone

  januari 3, 2022 at 1:16pm

  Super knap van je. Als ik het goed begrijp van andere ex-rokers wordt het makkelijker, dus ik duim voor je!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!