Lucy-Fur

Lucy-Fur is een dochtertje van Poema en werd geboren op 30 mei 2020. Ze is dus de jongste van al onze poezen. En alle andere poezen gaan nog steeds met Lucy om alsof ze een kitten is. Hoewel sommige poezen wel eens grommelen op elkaar, toch is iedereen ontzettend tolerant als het op Lucy aankomt.Lucy is een ontzettend lief en aanhankelijk katje. Ja, katje, want uiteindelijk is ze, net als haar mama, niet zo echt groot.

Toen ze nog een kitten was, waren we haar bijna kwijt. Ze was namelijk met haar nek in het voetbalnet van de onderburen verstrengeld geraakt. Gelukkig dat één van onze honden ons is komen halen zodat we haar hebben kunnen redden. Je kan het verhaal hier lezen.

Sindsdien gaat Lucy-Fur veel minder buiten en blijft ze ook steeds in de buurt. Iets wat ik persoonlijk niet erg vind.Lucy-Fur kan je veel terugvinden op mijn slaapkamer samen met Misky. Hoewel Misky echt geen sociale kat is, vindt ze Lucy nog wel ok. Soms betrap ik Misky er zelfs op dat ze met Lucy-Fur aan het spelen is. Tot ze het natuurlijk door heeft dat ik kijk, dan doet ze terug grumpy.

Lucy-Fur zal me nu ’s ochtends ook wakker komen maken. Vroeger was dat Pepoes, maar dan heeft Pepoes de fakkel doorgegeven aan Misky. En nu is het blijkbaar de jongste van de groep die de taak gekregen heeft. Het is best grappig want ik merk dan dat Pepoes en Misky naar mij zitten te staren terwijl Lucy-Fur me komt wakker maken. Haar methode is spijtig genoeg niet altijd even fijn. Ze begint namelijk mijn haren te likken. Op zich niet echt iets mis mee. Maar als het te lang duurt alvorens ik reageer dan bijt ze in mijn haren en geeft ze er een ruk aan. Geloof me, je bent snel wakker dan. Dan kijk ik even rond me en zie ik de andere katten denken: “Goed zo Lucy”. Daarna komen ze allemaal even goede morgen zeggen en staan we op.Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Lucy-Fur

 1. Mandy

  januari 4, 2022 at 3:18pm

  Oh wauw! Wat een super mooie fotos. Ik ben meer een honden mens maar vind het wel altijd leuk om katten te zien

  • Auteur

   9livescatsetc

   januari 4, 2022 at 11:47am

   Ja hé, toen ze werd geboren was ik naar de serie Lucifer aan het kijken op Netflix die ik echt geweldig vond. En van Lucifer hebben we Lucy-Fur gemaakt.

 2. Jolanda

  januari 2, 2022 at 5:07pm

  Onze hond is ons ook eens komen halen toen onze kat heel ziek was geworden en zich ergens verstopte in de tuin. Zo slim

  • Auteur

   9livescatsetc

   januari 2, 2022 at 9:52pm

   Ja het is echt speciaal hoe dieren aanvoelen en als het erop aankomt weten ze heel goed wat doen. Ik hoop dat het toen is goedgekomen met je kat.

 3. Soraya

  januari 2, 2022 at 12:49pm

  Lucy-fur ziet er erg schattig uit. Ik ben ook echt een kattenmens! Fijn dat de poezen goed met elkaar om kunnen gaan. En leuk dat lucy aanhankelijk is, ik heb ook twee katten die niet zo groot zijn, de Maine Coons daarentegen wel! En schattig dat Lucy je wakker maakt.

  • Auteur

   9livescatsetc

   januari 2, 2022 at 9:50pm

   Oh een Maine Coone zeg, altijd al van gedroomd maar oh zo prijzig. Ik denk dat die zelfs niet door ons kattenluikjes zou passen. Ik ben ook echt een kattenmens. Ik was dan ook zo blij toen ik onlangs een t-shirt vond met de tekst: Mother of all Cats.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!